Medijsko divljenje prirodnim ljepotama Sutjeske

06јун

Kada dođete na Tjentište i iskusite sve čari NP „Sutjeska“, shvatite da ovdje nema ničeg nedopadljivog, da je ovo mjesto jedan od najboljih amabasadora jedinstvene prirodne ljepote Republike Srpske i BiH, mjesto kojem ćete se uvijek vraćati i biser ovog dijela Evrope, posebnost koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, koja inspiriše i očarava.

Ovo su ocjene predstavnika petnaest medijskih kuća iz BiH sa trodnevnog druženja u jedinstvenom ambijentu NP „Sutjeska“ koji su proteklog vikenda imali priliku da se uvjere zašto je najstariji i najveći nacionalni park u državi  najpopularnija i najljepša turistička destinacija. Nezaboravno druženje, spoj odmora, adrenalina i zabave, već četvrtu godinu uspješno realizuju organizatori OK Fest-a, u susret četvrtom festivalu za mlade koji će se na Tjentištu održati od 30.juna do 2.jula, uz podršku ovogodišnjeg prijatelja i sponzora festivala kompanije M:tel i Nektar piva.

Nestvarno lijepu prirodu, smjenu četiri godišnja doba, mnoštvo staza za pješačenje, predivna mjesta za pauzu i odmor, vidikovce sa kojih se pruža bajkovita pejzažna slika, ogledanje u Trnovačkom jezeru, divljenje najvećem vrhu BiH, Magliću, rafting avanturu Tarom i Drinom, brojne kulturno-istorijske vrijednosti, iskusilo je proteklog vikenda tridesetak novinara i snimatelja iz BiH.

Mjesto zanimljive i bogate istorije, još jedinstvenije prirode, pružilo im je nezaboravan boravak i doživljaj. I to kakav, saglasni su predstavnici sedme sile, koja je opet “pala” pred silom i moćima prirode, koja je kao nigdje u svijetu na najljepši način spojila divljinu i ljepotu, ali i dalje ostala dostupna, a neukrotiva i grandiozna.

-Drugi put imam utisak kao da sam ovdje prvi put, Sutjeska je fenomenalna, ko god ovdje nije bio preporučujem da dođe, ako niste bili na Tjentištu i na OK festu, a gdje god da ste, ovdje ćete naći i mir i odmor i zabavu. Kada god budem imao priliku vraćaću se ovdje-impresije su Dragana Malića, direktora programa banjalučkog radija “Nes”.

U prekrasnom prirodnom ambijentu prvi put se oglednula i Nada Kolak, novinar i voditelj Radija Republike Srpske.

-Nešto nesvakidašnje, nešto što ljudi u svijetu skupo plaćaju samo da bi vidjeli, a ovdje je dovoljno da dođu. Mislim da bismo svi trebali svi da poradimo na tome da se ovakakv spoj prirodne, tradicije, istorije, avanturizma, rekreacije poveže u jednu cjelinu. Republika Srpska ima šta da ponudi i ovo je mjesto možda najbolji ambasador naše unikatne prirode. Tri dana su malo šta se sve ovdje može doživjeti i svima ću prenijeti najljepše utiske, a sa porodicom i prijateljima i vratiti se ovdje-rekla je Kolakova.

U Banjaluku sa najljepšim utiscima vraćaju se i Jelena Milovanović Soldan, novinarka Elta televizije i Sanela Jovanović, novinarka dnevnog lista “Euroblic” kojima ovo nije prvo druženje na Sutjesci.

-Ja sam drugi put ovdje, jedva sam čekala da se ponovo vratim, a ovaj put sam imala priliku da se spustim do Trnovačkog jezera, iako praćeni kišom, uspjeli smo i uvjerili se u nepredvidivu ćud prirode. O ovome se može danima prepričavati i nikada neće biti dovoljno da prensete sve utiske-kaže Milovanović Soldan, dok Jovanovićeva primjećuje da je sve više turista i mladih koji hrle ka Sutjesci.

-I mi se trudimo da svima u BiH, ali i u regionu prenesemo sve ljepote ovog područja, a mišljenja sam da je ovo pravo mjesto za OK fest, jer nije slučajno da se ovdje posjećenost mjeri prije i poslije festivala-ističe Sanela.

Osim Banjalučana, o jedinstvenosti Tjentišta i Sutjeske dugo će prepričavati i Sarajlije. Među njima i Elvedin Kovač, urednik i voditelj, radio Antena Sarajevo.

-Prvi put sam ovdje, jedinstveno mjesto u regionu, iskustvo za pamćenje i preporučujem svim ljudima iz BiH i šire da se uvjere u ovu nestvarnu stvarnost. Ja dolazim opet sigurno-poručuje Kovač.

Na predivnom i posebnom prostoru ništa nije slučajno, sve ima svoje zašto, svaki oblak priča svoju priču, svaki zvuk je izazov, a svaki pogled i svaki korak pružaju neponovljiv doživljvaj. Upravo na visovima Sutjeske, Jelena Joksimović, iz bh.magazina “Ljepota i zdravlje” u subotu je dočekala svoj 35.rođendan.

-To je bio razlog zašto sam mislila da odustanem od ovog putovanja, ali ipak nisam htjela da propustim priliku da sagledam svu ovu ljepotu,. Niti se ovo može opisati riječima, niti vidjeti na fotografijama, ovdje se mora doći-istakla je Joksimovićeva.

Druženje novinara pred omladinski festival postalo je praksa organizatora. Svoj cilj-vraćanje mladih iz regiona na Tjentište, već su ispunili, a zainteresovanost za četvrti OK fest veća je nego ikada. Smještajni kapaciteti već su popunjeni, a sama činjenica da OK fest već važi za “mali egzit” u regionu svrstava ovu manifestaciju u jednu od najprimamljivijih tokom ljeta.

-Mjesta je ostalo u našem festivalskom kampu, a sve ostalo je popunjeno. Trudimo se da se iz godine ovdje okupi sve više mladih iz svih zemalaja. To više nije region, to su mladi iz Evrope, iz svijeta, a očekujemo da prebacimo ove godine broj posjetilaca. Ono što je još novina jeste i da nam se iz godine u godinu sa svojim prijateljima i porodicom vraćaju i izvođači OK festa i tokom i prije i poslije festivala. Mediji bez kojih ovo ništa ne bi bilo moguće znaju zašto je ovo magičan prostor-rekla je Karolina Karalić, portparol OK Festa.

OK festival najbolja je reklama NP “Sutjeska” ističu u upravi Parka, koja vrijedno radi na obogaćivanju turističke ponude i poboljšanju infrastrukture.

-To je najveća poslijeratna, pa čak svjetska promocija NP “Sutjeske”. Mi se trudimo da i sami ponudimo nove sadržaje i posjetiocima festivala i turistima, a to su ove godine novi restoran nacionalne kuhinje, novi smještajni kapaciteti i obogaćen turistički proizvod, brdski biciklizam-rekao je Dejan Pavlović, direktor NP “Sutjeska”.

Dubioza kolektiv, Van Gog, Let 3, Disciplina kičme, Del arno bend, Psihomodo pop samo su neki od izvođača koji će nastupiti na četvrtom „Nektar OK festu“ na Tjentištu. Na spisku izvođača, nalaze se i Deca loših muzičara, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Josipa Lisac, Urban & 4/Damir Urban /, I-plej, TBF, Strejt džekin, Džastins Džonson.

LEAVE A COMMENT