Национални парк “Сутјеска” Тјентисте уз раме са Хавајима

07феб

Национални парк “Сутјеска” Тјентисте уз раме са Хавајима – амерички часопис га уврстио у топ свјетску понуду
2 фебруар 2017.године.

Амерички часопис “Геар патрол” из Њујорка сврстао је Национални парк “Сутјеска”Тјентисте, као најатрактивнији дио трасе “Виа Динарика”, међу 25 најбољих свјетских дестинација које треба посјетити у 2017. години.
Сутјеска је тако стала уз раме са Хавајима, Лос Анђелесом, Мадридом, Делтом Окаванге у Африци, те престижним дестинацијама у Русији, Чилеу, Бутану, Тајланду, Јапану и другим земљама свијета. Најстарији национални парк у БиХ упоређен је са Јосемитима у Калифорнији, једним од најпосјећенијих паркова у САД.
НП “Сутјеска” не посједује шуме џиновске секвоје, као Јосемити, али га зато краси јединствена прашума Перућица, највећа и једна од ријетких у Европи, те планински вијенац са Маглићем, Вучевом, Волујаком и планинском краљицом Зеленгором, чије су “горске очи” – осам глечерских језера магнет за туристе са свих страна свијета, па не треба да чуди да га је овај престижни часопис уврстио у ТОП понуду за ову годину.
Уз Сутјеску, “Геар патрол” препоручује читаву трасу Виа Динарика, која обухвата шест земаља Западног Балкана, истичући посебно љепоту Боке Которске и читаве обале Јадранског мора.

LEAVE A COMMENT