Al Džazira u promociji ljepota Nacionalnog parka Sutjeska

12сеп

Nacionalni park „Sutjeska“ sa Perućicom jedinstvenom prašumom u Evropi,najvišim vrhom u BiH Maglićom,kralјicom planina Zelengorom i njezinih sedam gorskih očiju,kao i mnoštvom prirodnih lјepota planinskih proplanaka i vrhova,bilјnog i životinjskoh svijeta svrstan je među najdragocijenije razervate prirodnog i kulturno-istorijskog naslјeđa u svijetu.

Sa podugačke niske dragocjenih bisera Al Džazira Balkan za jednu od emisija popularnog serijala Vrhovi Balkana koji će ove sedmice biti emitovan izabrala je planinu Zelengoru.

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović kaže da će autor serijala Vrhovi Balkana Zehrudin Isaković uskoro nastaviti snimanje i o ostalim jedinsvtenostima u Nacionalnom parku „Sutjeska“.

  • Zehrudin Isaković sa ekipom je obišao Zelengoru i kamerama Al džazire Balkan zabilјežio lјepotu kralјice planina po kojoj je poznata u Evropi i šire,a kojoj su ovu titulu dodijelili njezini poštovaoci.Zadovolјstvo je bilo predstavlјati Zeleno gorje,ali i sarađivati sa vrhunskim profesionalcima koje predvodi iskusni planinar Zehrudin Isaković koji se potpisuje na brojne atraktivne sadržaje Vrhova Balkana – pojašnjava Pavlović.

Pavlović naglašava da rado nastavlјaju saradnju sa ovom medijskom kućom da bi u Vrhove Balkana slikom i riječju podigli „šarmantne predjele bez konkurencije“ smještene u Nacionalnom parku „Sutjeska“.

Poslјednjih godina za Nacionalni park „Sutjeska“ – prirodne,kulturno-istorijske,sportsko-rekreativne sadržaje i manifestacije sve je veće interesovanje medija iz Republike Srpske,Federacije BiH,ali i regionalne medijske kompanije.

  • Podsjećamo da smo početkom godine uspješno realizovali jednu od emisija serijala poznatog polјskog novinara Roberta Maklovica koji govori o kuhinji i jelima iz ovog kraja.Smatramo da je ovo jedan značajan uspjeh,jer Makloviceve emisije koje se emituju na polјskoj nacionalnoj televiziji prati više stotina hilјada Polјaka – ističe Pavlović.

Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ pozivaju sve medije koji imaju prostora da svojim gledaocima,šlušaocima i čitaocima predstave najzdravije izvore za odmor u prirodi,ali i ukažu na potencijale pozitivne nacionalne geografije.

Takođe poziv i tur-operaterima da posjete Park i uvjere se da ovdje postoji nenadmašan potencijal za razvoj turističke privrede kroz organizovanje neponovlјivih turističkih aranžmana.