KANJONING OBOGAĆUJE TURISTIČKU PONUDU

04мар

 

Nacionalni park “Sutjeska” ove godine biće domaćin susreta poslovodstava nacionalnih parkova i predstavnika Svjetske organizacije za zaštitu prirode “Adrija”, a jedna od prvih aktivnosti je predstavljanje kanjoninga kao novine u turističkoj ponudi “Sutjeske”.

Susret će biti održan i sa ciljem utvrđivanja pravila za pristup fondovima EU radi poboljšanja turističke ponude. Sve te aktivnosti dio su projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude” i nastavak su inicijative “Parkovi Dinarskog luka”. Vršilac dužnosti direktora NP “Sutjeska” Dejan Pavlović nedavno je prisustvovao susretu predstavnika nacionalnih parkova u Hrvatskoj.

– Sljedeći regionalni sastanak organizujemo mi, a jedna od aktivnosti biće kanjoning. Obučićemo zaposlene za taj projekat, a dobićemo i neophodnu opremu – rekao je Pavlović.

Projekt menadžer Svjetske organizacije za zaštitu prirode “Adrija” Leonad Kebe istakao je da će se kroz projekat pokazati kako stanovništvo koje živi u području nacionalnih parkova od toga može imati veliki socijalnu i ekonomsku korist. Kanjonig podrazumijeva rekreaciju na otvorenom i uživanje u kanjonu, spuštanje niz kanjon pomoću različitih tehnika.