Manifestacija „Tri fočanska kotlića“

25јул

Omladinski pokret Foča ove godine obilježava Međunarodni dan mladih kroz organizaciju manifestacije „Tri fočanska kotlića“.

Cilj manifestacije biće promocija ovog dijela gastronomske ponude, promocija naših planina, rijeka, šuma ali i generalno turističkih potencijala Foče.

Manifestacija će se održati 12. avgusta na Međunarodni dan mladih, na Tjentištu. Pozivamo sve zainteresovane da spremaju lovački gulaš, planinarski pasulj i riblju čorbu. Akcenat stavljamo na udruženja, ugostitelje ali i pojedinci su dobrodošli.

Planirano je da prvenstveno turisti i prolaznici ali i stanovnici Foče i okolnih gradova degustiraju jela spremana na licu mjesta, gdje će svaki učesnik ocijeniti pojedinačno svaki kotlić. Za najbolje kotliće u tri kategorije (gulaš, riblja čorba i pasulj) u pregovorima smo da obezbijedimo nagrade.

Poseban poziv za učešće u ovoj manifestaciji upućujemo našim ugostiteljima, koji će na ovaj način imati mogućnost promocije svojih ugostiteljskih objekata dijeljenjem flajera i kupona za simboličan popust za sve koji u određenom vremenskom periodu nakon manifestacije svrate u njihov objekat.

Prijave ekipa za spremanje jednog ili više kotlića u pomenute tri kategorije (gulaš, riblja čorba i pasulj), vrši se na broj telefona 066/892-322 ili u inboks stranice Omladinski pokret Foča do 10. avgusta.

LEAVE A COMMENT