Nacionalni park “Sutjeska” Tjentiste uz rame sa Havajima

07феб

Nacionalni park “Sutjeska” Tjentiste uz rame sa Havajima – američki časopis ga uvrstio u top svjetsku ponudu
2 фебруар 2017.godine.

Američki časopis “Gear patrol” iz Njujorka svrstao je Nacionalni park “Sutjeska”Tjentiste, kao najatraktivniji dio trase “Via Dinarika”, među 25 najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2017. godini.
Sutjeska je tako stala uz rame sa Havajima, Los Anđelesom, Madridom, Deltom Okavange u Africi, te prestižnim destinacijama u Rusiji, Čileu, Butanu, Tajlandu, Japanu i drugim zemljama svijeta. Najstariji nacionalni park u BiH upoređen je sa Josemitima u Kaliforniji, jednim od najposjećenijih parkova u SAD.
NP “Sutjeska” ne posjeduje šume džinovske sekvoje, kao Josemiti, ali ga zato krasi jedinstvena prašuma Perućica, najveća i jedna od rijetkih u Evropi, te planinski vijenac sa Maglićem, Vučevom, Volujakom i planinskom kraljicom Zelengorom, čije su “gorske oči” – osam glečerskih jezera magnet za turiste sa svih strana svijeta, pa ne treba da čudi da ga je ovaj prestižni časopis uvrstio u TOP ponudu za ovu godinu.
Uz Sutjesku, “Gear patrol” preporučuje čitavu trasu Via Dinarika, koja obuhvata šest zemalja Zapadnog Balkana, ističući posebno ljepotu Boke Kotorske i čitave obale Jadranskog mora.

 

LEAVE A COMMENT