Sajam sira, vina, meda i drugih tradicionalnih proizvoda

29авг

Pozivamo Vas da učestvujete na prvom „Regionalnom sajmu sira, vina i meda,koji Nacionalni park Sutjeska organizuje u saradnji sa organizacionim odborom od 23- 24.septembra 2016.godine.
Radi predstavljanja potencijala područja sajam sira, vina, meda i ostalih tradicionalnih proizvoda okupiće ove godine brojne izlagače sa lokalnog i regionalnog nivoa, sa objedinjenom ponudom uz kvalitetne izložbene i edukacijske sadržaje.
Svi proizvođači sira, velike mljekarske kuće i mali sirari iz regiona,vinari,proizvođači meda predstaviće posjetiocima svoje najbolje proizvode.
Očekuje se raznovrsna ponuda, širok asortiman poznatih mljekara,vinarija i još poznatijih marki, zajedno sa proizvođačima meda i domaćih tradicionalnih proizvoda, pružiće kupcima vrhunski doživljaj.
Tokom dva sajamska dana stručni žiri u kojem će biti predstavnici nadležnih institucija izabraće najbolje izlagače i poslednjeg dana sajma biće dodijeljene nagrade najboljim u kategorijama:
1. Najuspješnija promocija
2. Najuređeniji izlagački prostor
3. Najbolji proizvod
Bićete u prilici da degustirate i kupite naše tradicionalne proizvode.
Cjelodnevni vikend sajam sira, vina, meda „Ukusi našeg kraja“, ima za cilj da građanima prenese duh starih vremena i predstavi proizvode nastale na tradicionalan način.
Očekuje se od izlagača da ovom prilikom predstaviti najbolje iz svoje ponude vina, sireva, pršute, te jedan broj proizvođača meda , kao i gazdinstava koja se bave proizvodnjom rakije.
Zainteresovani proizvođači mogu dobiti korisne informacije o proizvodima.
Manifestacija ima regionalni karakter, s obzirom na to da će se među učesnicima naći i izlagači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske , ali i jedan broj ino proizvođača po tradicionalnim recepturama.
Posjetioci će biti u prilici da degustiraju i po posebnim uslovima kupe neki od proizvoda, kao što su domaći sirevi, džem, kompot i drugi, a sve pripremano po recepturama naših baka.
U cilju što kvalitetnijeg nastupa spremni smo da pomognemo u pripremi Vaše promocije u okviru ovogodišnjeg sajma.